ТМ Чемпіон

  |  Рецепти   |  Домашній майонез

Домашній майонез

Інгредієнти для приготування:

  • Жовток – 2 шт
  • Соняшникова олія – 125-150 мл
  • Гірчиця – 10 г
  • Сік лимона – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 дрібка
  1. Відокремте білки від жовтків. Покладіть жовтки і гірчицю в скляну або металеву миску, досить велику для того, щоб в ній можна було збити соус вінчиком. Щоб вам було зручніше збивати, і миска не рухалася, оберніть її складеним в трубочку рушником.
  2. Злегка збийте жовтки з гірчицею за допомогою вінчика. Додайте сік лимона, дрібку солі та добре збийте суміш. Вона повинна стати однорідною.
  3. В отриману масу тонкою цівкою додайте соняшникову олію, не забуваючи постійно збивати. Трохи додали – збили вінчиком, ще трохи додали – знову збили вінчиком.
  4. Коли залишаться останні 5 грам олії, і ви додасте її до соусу, добре розмішавши, майонез буде готовий. Ви зможете додавати його в абсолютно будь-які страви в якості холодного соусу.

Залишити коментар

    Підписка на новини