
Піца з оливками і салямі
Інгредієнти для приготування:
- Салямі 300 г;
- Оливки 200 г;
- Помідор 1-2 шт .;
- Кукурудза 30 г;
- цибуля синій 1 шт .;
- кетчуп 30 г;
- готове тісто (можна купити дріжджове, листове, молочне і т.д., підійде будь-який або приготувати самостійно).
Для італійців піца – це звичне, практично щоденне, блюдо, приготування якого знайоме всім мало не з дитинства. Для нас, звичайно, піца – це менш звичне блюдо, тим не менш, домашнє власноручне приготування піци дасть можливість відчути себе італійцем або внести в свій будинок частинку Італії і її чудовою кухні. Нічого складного немає в рецептурі, тим більше, її можна на свій смак урізноманітнити, додаючи ті чи інші улюблені інгредієнти. Спробуємо ?!
- З тіста за допомогою качалки зробити велике коло-основу, він повинен вийти досить тонким. Укласти його на деко, руками акуратно притиснути тісто до бортикам, змастити кетчупом.
- Нарізати салямі досить «щедрими» шматочками (не тонкі).
- Лук очистити, помити і нашаткувати півкільцями.
- З оливок і кукурудзи злити рідину, а сир натерти на середній тертці.
- Тепер начиняє піцу. На шар кетчупу викладаємо ковбасу, потім півкільця цибулі, далі – кукурудзу і оливки.
- Ставимо деко в духовку приблизно на 7-10 хвилин, вибираємо температуру 200 С. Коли корж буде практично готовий, піцу треба посипати тертим сиром і поставити назад в духовку на хвилину-дві.
Подається ця піца обов’язково гарячої, поєднується з салатами з морепродуктів або середземноморськими салатами (зокрема італійськими).
Смачного!