ТМ Чемпіон

  |  Рецепти   |  Гречаники в томатному соусі

Гречаники в томатному соусі

Інгредієнти

  • Крупа гречана 250 г

  • Цибуля зелена 3 перо

  • Майонез 2 ст. л.

  • Олія соняшникова рафінована 80 мл

  • Панірувальні сухарі 50 г

  • Перець чорний мелений 1 щіпка

  • Свинячий фарш 500 г

  • Сіль 2 щіпка

  • Кріп свіжий 2 гілочка

  • Часник 2 зубчик

  • Яйця курячі 1 шт.

  • Вода 150 мл

  • Цибуля ріпчаста 1 шт.

  • Олія соняшникова нерафінована 30 мл

  • Томатна паста 3 ст. л.

Гречаники – страва української кухні, яка готується з будь-якого м’ясного фаршу з додаванням вареної гречки. Особливо смачними вони виходять із свинячого фаршу. Пропорції фаршу і гречки можна варіювати в залежності від уподобань.

Гречаники можна готувати як звичайні котлети або тушкувати в томатному соусі, тоді вони будуть м’якше і соковитіше.

Готову страву подається в гарячому вигляді, зверху поливають томатним соусом. Доповнити блюдо можна гарніром, відмінно підійде картопля, запечені овочі або макарони.

  1. Для приготування необхідний фарш свинячий, гречка відварна, цибуля ріпчаста, цибуля зелена, кріп, часник, яйце куряче, майонез, паста томатна, панірувальні сухарі, вода, олія соняшникова, сіль, перець чорний мелений.

  2. Свинячий фарш викласти в глибоку миску, зелену цибулю подрібнити, додати цибулю і куряче яйце в фарш.

  3. Часник пропустити через прес, додати сіль і чорний мелений перець.

  4. Добре перемішуємо фарш в однорідну масу, додати майонез. Знову перемішати.

  5. Додаємо відварену гречку.

  6. Знову добре перемішуємо фарш в однорідну масу.

  7. З готового фаршу формуємо невеличкі котлетки.

  8. Кожну котлетку обвалюють в панірувальних сухарях.

  9. Обсмажуємо гречаники з 2 сторін до золотистого кольору, на розігрітій олії.

  10. Викладаємо гречаники на тарілку.

  11. Ріпчасту цибулю порізати дрібними кубиками і обсмажити до золотистого кольору на соняшниковій олії.

  12. Зверху на обсмажену цибулю впритул викладаємо гречаники.

  13. У невеликій мисці з’єднати томатну пасту з водою, за смаком можна додати сіль, перемішати в однорідну масу.

  14. Заливаємо томатною пастою гречаники, щоб вони були повністю покриті томатом. Накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо блюдо близько 20-25 хвилин на слабкому вогні.

  15. Готову страву подавати в гарячому вигляді, посипавши зверху подрібненим кропом.

Смачного!

Залишити коментар

    Підписка на новини