Гречаники в томатному соусі
Інгредієнти
-
Крупа гречана 250 г
-
Цибуля зелена 3 перо
-
Майонез 2 ст. л.
-
Олія соняшникова рафінована 80 мл
-
Панірувальні сухарі 50 г
-
Перець чорний мелений 1 щіпка
-
Свинячий фарш 500 г
-
Сіль 2 щіпка
-
Кріп свіжий 2 гілочка
-
Часник 2 зубчик
-
Яйця курячі 1 шт.
-
Вода 150 мл
-
Цибуля ріпчаста 1 шт.
-
Олія соняшникова нерафінована 30 мл
-
Томатна паста 3 ст. л.
Гречаники – страва української кухні, яка готується з будь-якого м’ясного фаршу з додаванням вареної гречки. Особливо смачними вони виходять із свинячого фаршу. Пропорції фаршу і гречки можна варіювати в залежності від уподобань.
Гречаники можна готувати як звичайні котлети або тушкувати в томатному соусі, тоді вони будуть м’якше і соковитіше.
Готову страву подається в гарячому вигляді, зверху поливають томатним соусом. Доповнити блюдо можна гарніром, відмінно підійде картопля, запечені овочі або макарони.
-
Для приготування необхідний фарш свинячий, гречка відварна, цибуля ріпчаста, цибуля зелена, кріп, часник, яйце куряче, майонез, паста томатна, панірувальні сухарі, вода, олія соняшникова, сіль, перець чорний мелений.
-
Свинячий фарш викласти в глибоку миску, зелену цибулю подрібнити, додати цибулю і куряче яйце в фарш.
-
Часник пропустити через прес, додати сіль і чорний мелений перець.
-
Добре перемішуємо фарш в однорідну масу, додати майонез. Знову перемішати.
-
Додаємо відварену гречку.
-
Знову добре перемішуємо фарш в однорідну масу.
-
З готового фаршу формуємо невеличкі котлетки.
-
Кожну котлетку обвалюють в панірувальних сухарях.
-
Обсмажуємо гречаники з 2 сторін до золотистого кольору, на розігрітій олії.
-
Викладаємо гречаники на тарілку.
-
Ріпчасту цибулю порізати дрібними кубиками і обсмажити до золотистого кольору на соняшниковій олії.
-
Зверху на обсмажену цибулю впритул викладаємо гречаники.
-
У невеликій мисці з’єднати томатну пасту з водою, за смаком можна додати сіль, перемішати в однорідну масу.
-
Заливаємо томатною пастою гречаники, щоб вони були повністю покриті томатом. Накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо блюдо близько 20-25 хвилин на слабкому вогні.
-
Готову страву подавати в гарячому вигляді, посипавши зверху подрібненим кропом.
Смачного!